Blog Layout

VASTAPUIDUN VILJAN E-VITAMIINIPITOISUUS NOUSEE VASTA VARASTOINNIN AIKANA?

syysk. 24, 2024

Syksyn sadonkorjuu on käynnissä, ja monilla tiloilla vastapuidun viljan käyttö rehuna on ajankohtaista. Tiesitkö, että vastapuidun viljan e-vitamiinipitoisuus nousee vasta varastoinnin aikana? Tämä tarkoittaa, että heti sadonkorjuun jälkeen käytetty vilja voi olla vitamiiniköyhää.

Tämä voi aiheuttaa haasteita eläinten hyvinvoinnille ja kasvulle. LAKTA-sarjasta löytyy ratkaisu tähänkin ongelmaan: Vitaminoitu LAKTA-Happo E. Tämä tuote on suunniteltu täydentämään rehun vitamiinitasoja ja varmistamaan, että eläimesi saavat tarvitsemansa ravintoaineet.

Vitaminoidun LAKTA-Happo E:n edut:


• Varmistaa tasaisen ja katkeamattoman vitamiinien annostelun

• Helpottaa tilan työtä, sillä vitamiineja ei tarvitse lisätä erikseen

• Räätälöitävissä tilakohtaisesti asiakkaan käyttämän rehun mukaan


Käyttämällä Vitaminoitu LAKTA-Happo E -tuotteita, voit varmistaa, että eläimesi saavat parhaan mahdollisen ravinnon, vaikka rehu olisi vitamiiniköyhää. Älä anna vitamiinipuutoksen vaikuttaa eläintesi hyvinvointiin ja tuotantoon.

Tekijä Jaakko Laine 25 Apr, 2024
Yleisesti voidaan todeta, että ravintotietoiset kuluttajat eivät tyydy sianlihan osalta enää määrään vaan haluavat laatua. Sianlihan laadun mittareina on kirjallisuudessa esitetty muun muassa ruhon pH heti teurastuksen jälkeen (tavoite pH 6,3-6,7), lihan väri, mureus, vedensidonta, valuma ja rasvapitoisuus. Nämä lihan laatuominaisuudet eivät synny teurastamossa, vaan ne kehittyvät tilalla porsaan kasvaessa. Kriittisimmät vaikuttajat tässä prosessissa ovat luonnollisesti käytetty rehu, tiiviste ja mahdolliset muut kasvatuksen lisäaineet.
Tekijä Jaakko Laine 12 Oct, 2023
Tilojen teettämissä SÄILÖX-tuotteita sisältävissä säilörehuanalyyseissa on joissakin tapauksissa ammoniakkityppi ylittänyt viitearvoina käytetyn ylärajan. Tämä on ymmärrettävästi herättänyt huolta rehun laadusta siitäkin huolimatta, vaikka muut rehusta mitatut laatuarvot ovatkin olleet viitearvoissa.
Tekijä Jaakko Laine 03 Oct, 2023
Homeet kuuluvat yhtenä ryhmänä eläviin organismeihin bakteerien, sienien, hiivojen ja levien lisäksi. Homeita esiintyy kaikkialla luonnossa, myös eläinten rehuun käytettävässä viljassa. Pysyäkseen elossa ja lisääntyäkseen homeet tarvitsevat ravintolähteen lisäksi vettä (kosteutta) ja sopivan lämpötilan (25-40°C). Elävät homeet tuottavat solunsa ulkopuolelle kemiallisia yhdisteitä. Osa yhdisteistä on myrkyllisiä, jolloin niistä käytetään yleisnimeä homemyrkky tai mykotoksiini.
Lisää viestejä
Share by: